Няма да влизаме в коалиции. Ако успеем да стъпим на нещата,

...
Няма да влизаме в коалиции. Ако успеем да стъпим на нещата,
Коментари Харесай

Не търсим коалиция, а принципна подкрепа за кабинет

Няма да влизаме в обединения. Ако успеем да стъпим на нещата, които ни сплотяват, възможностите за кабинет са положителни. Това сподели ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов след консултациите за сформиране на държавно управление при президента Румен Радев.

" По мое схващане от декларациите на останалите политически партии - приказвам за " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме ", значително Българска социалистическа партия и колкото и да е необичайно по цели в някои връзки и Движение за права и свободи, нещата са едни и същи за всички, без значение от обособените политически акценти. Ако успеем да стъпим на нещата, които ни сплотяват, възможностите да има кабинет са положителни. Ако не успеем, няма да има ", сподели Йорданов. " Трудно е да приказвам за периоди. Не съм гадателка, с цел да приказвам напред. Факт е, че стартират консултациите още от през днешния ден. Според това по какъв начин ще протекат ще стане ясно дали ще има кабинет ", добави той.

" Не търсим поддръжка от останалите политически партии. Ще приказваме на практична основа. В последна сметка отговорността за показания кабинет е наша. Съставът на възможния Министерски съвет също е наша. Ние нямаме съдружни сътрудници. Няма коалиция в този парламент. Ще има съществени направления, в случай че ги удовлетворяват останалите партии, ще има кабинет ", уточни ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов.

Йорданов означи, че сътрудник значи да си в коалиция с някого: " Ние в обединения с партии няма да влезем. Ще проведем диалози, ще изложим вижданията си, кои са целите пред страната. Ако от другите партии сметнат, че покриват техните цели до някаква степен, ще преценяват дали да поддържат кабинета, или не ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР